Blokhus 1882  

blokhus

Vestkysten, klima og kystnedbrydning – 3. oplag 2023
Bogen handler om det store menneskelige og naturmæssige drama, der udfolder sig langs den jyske vestkyst. 

Aalborgbogen 2019 handler om sommergæster og sommervillaer ved den jyske vestkyst mellem Blokhus og Løkken 1900–45. Selskabet for Aalborgs Historie, der har udgivet bogen, begyndte at udgive sine årbøger 1968.

Da prinsesse Dagmar var 18 år, sejlede hun med kongeskibet Dannebrog i Limfjorden og besøgte Vendsyssel sammen med sin far, mor og søskende. Efter prinsessen blev gift med hofjægermester Jørgen Castenskiold holdt de ferie adskillige år i Blokhus, første gang sommeren 1927. Simon Jacobsens artikel udkom i Vendsyssel Nu & Da 2023

Blokhus Mølle findes ikke i dag, men møllehusene ligger stadig på Holstvej. Den kan føres tilbage til 1600-tallet, da den nævnes i Modelbogen 1688. I 1775 tilhørte møllen Jens Gleerup på herregården Lundergård ved Pandrup, men blev kaldt Holms Mølle. Blokhus fik en ny vindmølle i sommeren 1826. Simon Jacobsens artikel udkom i Vendsyssel Årbog 2023.

Denne lille bog på 36 sider fortæller Blokhus historie i små korte glimt igennem 400 år. Bogen er skrevet af Harald Klitgaard og udgivet af Blokhus og Omegns Grundejerforening af 1960.

– Fra istid til ispind
Simon Jacobsen har endnu ikke udgivet en bog om Blokhus’ historie, men anbefaler at låne Harald Klitgaard og Henrik Fogs bog på biblioteket.

Peter Wendelboe har også skrevet en del Blokhus historie, som findes under hans Wiki Blokhus – klik her

Bogen er den første samlet beskrivelse af den nordjyske vestkyst-og badeturismes historie. 14 af de 122 sider omhandler Blokhus, mens man i resten af bogen kan læse om 18 andre badesteder fra Thorup Strand til Skagen.

I løbet af de næste par år udgiver Simon Jacobsen en bog, som har arbejdstitlen: ”Badevogne og badehuse ved Vestkysten i 200 år”. Bogen får fokus på badelivet langs Jyllands vestkyst. I dag er badehusene ved Løkken og Blokhus nok mest kendt.