Familien Jacobsen på Løkken Strand
Vestkysten, klima og kystnedbrydning – 3. oplag 2023
Bogen handler om det store menneskelige og naturmæssige drama, der udfolder sig langs den jyske vestkyst.
Aalborgbogen 2019 handler om sommergæster og sommervillaer ved den jyske vestkyst mellem Blokhus og Løkken 1900–45. Selskabet for Aalborgs Historie, der har udgivet bogen, begyndte at udgive sine årbøger 1968.
– Simon Jacobsens store Løkkenbog
En del af bogen handler om Løkkens opståen og historie, herunder de mange trosretninger og vækkelser samt en spændende biografi af en dansk-amerikansk evangelist. Da oplaget på 1.000 bøger er udsolgt, tilbydes den nu som e-bog.
– Ladepladsen 2016
Simon Jacobsen skrev hele Løkken Museums årsskrift 2016, som omhandlede Løkkens første sommervillaer, de velhavendes sommerhuse, med et historisk tilbageblik om, hvordan ferielivet begyndte fra 1700-tallet.
Læs om Løkken ældste sommervilla i Ugebladet HJEMME – klik her
– Ladepladsen 2018
Simon Jacobsen skrev en del af Løkken Museums årsskrift 2018, som handlede om strandliv og badehuse. Løkkens badehus-by er siden 1935 blevet kaldt Den Hvide By i Løkken.
Læs også artiklen i ugebladet Hjemmet
Læs om Løkken første badegæster i 1850’erne
I løbet af de næste par år udgiver Simon Jacobsen en bog, som har arbejdstitlen: ”Badevogne og badehuse ved Vestkysten i 200 år”. Bogen får fokus på badelivet langs Jyllands vestkyst. I dag er badehusene ved Løkken og Blokhus nok mest kendt.
– EN 8000 ÅR GAMMEL MOSEEG
Egestammerne ved Furreby betragtes som Danmarks ældste. De gamle egetræer, som voksede i urskoven, hvor Furreby ligger i dag, har igennem århundreder været til skue for de mennesker, som færdes på stranden ved Den blå næse, lerknuden, nord for Løkken.
– gennem 100 år
Denne historie beskriver en familie, som har ferieret i Løkken siden 1886 og indtil i dag, hvor tre generationer kommer til byen i flere uger. Simon Jacobsens artikel udkom i Vendsyssel Årbog 2017.
Beretningen om eneboeren Søttrup i Furreby ved Løkken og den rige guldvarefabrikant Harald Fischer fra København blev publiceret i Vendsyssel Årbog 2018. Twat Jens, en anden af Furrebys originaler er også omtalt i bogen.
Indtil begyndelsen af 1900-tallet lå Troldhuset i Furreby. Der boede tre gamle særlinge i ejendommen. I 100 år havde familien en slags forbindelse til kongehuset. De lagde ikke skjul på, at de troede på hekse og trolde.
Den gamle badeby Løkken fik for 100 år siden de første officielle gadeskilte. Efterfølgende blev der opsat blå buede emaljeskilte med hvid tekst på hushjørnerne. Simon Jacobsen har været initiativtager til Løkken fik opsat nye klassiske gadeskilte i
støbt aluminium i 2021/2022.
Bogen er den første samlet beskrivelse af den nordjyske vestkyst-og badeturismes historie. 14 af de 122 sider omhandler Løkken, mens man i resten af bogen kan læse om 18 andre badesteder fra Thorup Strand til Skagen.
– fejrede 100-års jubilæum i 2019
I anledning af Løkken Brugsforenings 100-års jubilæum blev der skrevet en del artikler, som blev publiceret i Løkken Folkeblad gennem 2019. Til slut blev artiklerne samlet i en jubilæumsavis. Sammen med Peter Ussing og Kirsten Hyldgaard Olsen skrev Simon Jacobsen teksterne. Helle Bæk Nielsen og Søren Jensen fra Løkken Lokalhistorisk Arkiv leverede billeder og illustrationer.
Løkken bys historie siden 1678
Peter Ussing er den forfatter der har skrevet flest bøger om Løkken. Hans bog fra 2003, udgivet i anledning af Løkken bys 325-års jubilæum, der omhandler Løkken bys historie siden 1678, kan stadig købes. De bøger øvrige kan lånes på biblioteket. Peter Ussing har været Simon Jacobsens mentor, når det gælder historie.
Se også www.loekkenhistorie.dk, som Simon Jacobsen har taget initiativ til at etablere, og som Hans Fink har opbygget. Det er en virkelig flot site, med et væld af informationer om Løkkens historie.