Familien Jacobsen på Løkken Strand

Løkken og blokhus

Aalborgbogen 2019 handler om sommergæster og sommervillaer ved den jyske vestkyst mellem Blokhus og Løkken 1900–45. Selskabet for Aalborgs Historie, der har udgivet bogen, begyndte at udgive sine årbøger 1968.

– Simon Jacobsens store Løkkenbog
En del af bogen handler om Løkkens opståen og historie,
herunder de mange trosretninger og vækkelser samt en spændende biografi af en dansk-amerikansk evangelist.

– Fra istid til ispind
Simon Jacobsen har endnu ikke udgivet en bog om Blokhus’ historie, men anbefaler at låne Harald Klitgaard og Henrik Fogs bog på biblioteket.

Peter Wendelboe har også skrevet en del Blokhus historie, som findes under hans Wiki Blokhus – klik her

 – Ladepladsen 2018
Simon Jacobsen skrev en del af Løkken Museums årsskrift 2018, som handlede om strandliv og badehuse. Løkkens badehus-by er siden 1935 blevet kaldt Den Hvide By i Løkken.

I løbet af de næste år har Simon Jacobsen planlagt at udgive sin bog om badevognens og badehusets 300-årige historie samt en beskrivelse af badehusene ved Blokhus, Løkken og Lønstrup.

 – Ladepladsen 2016
Simon Jacobsen skrev hele Løkken Museums årsskrift 2016, som omhandlede Løkkens første sommervillaer, de velhavendes sommerhuse, med et historisk tilbageblik om, hvordan ferielivet begyndte fra 1700-tallet.

– gennem 100 år
Denne historie beskriver en familie, som har ferieret i Løkken siden 1886 og indtil i dag, hvor tre generationer kommer til byen i flere uger. Simon Jacobsens artikel udkom i Vendsyssel Årbog 2017.

Beretningen om eneboeren Søttrup i Furreby ved Løkken og den rige guldvarefabrikant Harald Fischer fra København blev publiceret i Vendsyssel Årbog 2018. Twat Jens, en anden af Furrebys originaler er også omtalt i bogen.

Indtil begyndelsen af 1900-tallet lå Troldhuset i Furreby. Der boede tre gamle særlinge i ejendommen. I 100 år havde familien en slags forbindelse til kongehuset. De lagde ikke skjul på, at de troede på hekse og trolde.

– fejrede 100-års jubilæum i 2019
I anledning af Løkken Brugsforenings 100-års jubilæum blev der skrevet en del artikler, som blev publiceret i Løkken Folkeblad gennem 2019. Til slut blev artiklerne samlet i en jubilæumsavis. Sammen med Peter Ussing og Kirsten Hyldgaard Olsen skrev Simon Jacobsen teksterne. Helle Bæk Nielsen og Søren Jensen fra Løkken Lokalhistorisk Arkiv leverede billeder og illustrationer. 

Løkken bys historie siden 1678
Peter Ussing er den forfatter der har skrevet flest bøger om Løkken. Hans bog fra 2003, udgivet i anledning af Løkken bys 325-års jubilæum, der omhandler Løkken bys historie siden 1678, kan stadig købes. De bøger øvrige kan lånes på biblioteket. Peter Ussing har været Simon Jacobsens mentor, når det gælder historie.

Se også www.loekkenhistorie.dk, som Simon Jacobsen har taget initiativ til at etablere, og som Hans Fink har opbygget. Det er en virkelig flot site, med et væld af informationer om Løkkens historie.