Båken(sømærket) i Kettrup 1935 – det blev opsat i 1880’erne

Grønhøj

Knud Prebensens bog Grønhøj, er en beretning om et af de mindre, og efter forfatterens det bedste, badested ved Vesterhavets Jammerbugt.  Familien Prebensen købte sommerhus i Grønhøj 1932, da Knud Prebensen var 11 år. Bogen der udkom i 2004 er desværre udsolgt, men Simon Jacobsen har fået tilladelse til at lægge den ud som E-bog, som kan læses her.

Vestkysten, klima og kystnedbrydning – 3. oplag 2023
Bogen handler om det store menneskelige og naturmæssige drama, der udfolder sig langs den jyske vestkyst.

Aalborgbogen 2019 handler om sommergæster og sommervillaer ved den jyske vestkyst mellem Blokhus og Løkken 1900–45. Selskabet for Aalborgs Historie, der har udgivet bogen, begyndte at udgive sine årbøger 1968.

Vesterhavsbadet Kjettrupgaard eksisterede som badehotel fra 1890 til 1940. Herregården lå ensomt ude ved Vesterhavet 8 kilometer syd for Løkken. Den unge fru Emma Keller begyndte allerede at indlogere badegæster i den store hovedbygning i 1889.

Danmarks længst siddende statsminister, Thorvald Stauning, købte en sommerhusgrund i Kettrup Bjerge i 1932 og fik opført et beskedent træsommerhus på 20 kvm. Det var i sommerhuset, at Thorvald Stauning sad og udtænkte Danmarks første ferielov, som blev vedtaget i 1938.

I 2022 holdt Simon Jacobsen et foredrag i Ingstrup Bogbrugs med emnerne: Den forsvundne borg ved Ingstrup, Ingstrup Sø, Ingstrups Kirkehistorie – 13 trosretninger, Ingstrup Mejeriby, Vesterhavsbadet Kjettrupgaard, Badevogne og badehuse ved Grønhøj, Statsminister Staunings sommerhus m.m.

Det slideshow som blev vist den aften kan ses her på en PDF fil

I løbet af de næste par år udgiver Simon Jacobsen en bog, som har arbejdstitlen: ”Badevogne og badehuse ved Vestkysten i 200 år”. Bogen får fokus på badelivet langs Jyllands vestkyst. I dag er badehusene ved Løkken og Blokhus nok mest kendt.